Replica actualei conduceri a USR la acuzațiile aduse de fostul președinte, Mircea Poenaru

0
225

Cu circa o lună în urmă, proaspăt demisionar din USR, Mircea Poenaru, fostul președinte al organizației județene a acestei formațiuni politice a acordat, în exclusivitate, un interviu publicației noastre, în care devoala o serie de nereguli ce au dus, spunea el la acea vreme, la renunțarea, din partea sa, atât la calitatea de lider politic, cât și la cea de membru USR.

În cadrul unei recente conferințe de presă, actuala conducere a filialei, în speță noul președinte, Ciprian Alexandru, a dat o replică acuzațiilor de la acel moment:

Au fost niște greșeli din partea unor colegi, încălcări de statut care au dus la anumite sancțiuni, date numai în litera și spiritul Statutului,  de către Biroul Național. Au preferat să iasă din organizație și să împroaște cu noroi în spațiul public. Conducerea filialei județene este cu câteva clase, cel puțin în ceea ce privește educația, față de ceea ce a existat până în luna februarie.

Nu aș vrea să intrăm în asemenea detalii, este părerea domnului Poenaru. În februarie, când și-a dat demisia, a expus în spațiul public ideea că sunt un președinte interimar, pus de conducerea partidului. După ce s-a organizat, statutar, Conferința județeană, cu 140 de reprezentanți, și a fost aleasă noua conducere, s-au găsit alte motive pentru a ne combate.

Suntem în democrație, putem spune orice, suntem liberi să aruncăm cu orice în spațiul public, dar și eu sunt liber să clarific anumite lucruri și să nu insistăm pe ele”, a declarat președintele USR Giurgiu.