Comitetul Local pentru Situații de Urgență Giurgiu a transmis, cu puțin timp în urmă, textul Hotărârii nr.7/25.05.2020 cu referire la regulile stabilite privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase.

Pe durata stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 și pentru desfășurarea activității cultelor religioase, inclusiv a slujbelor cu caracter privat, pe raza municipiului Giurgiu, se aprobă regulile prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată în documentul transmis presei. 

Astfel, în respectiva anexă, se arată următoarele: 

 1. Accesul credincioșilor în lăcașurile de cult și în locațiile de pe raza municipiului Giurgiu, unde se organizează slujbe cu caracter privat se va face limitat, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane; 
 2. Nu se va permite accesul credincioșilor care prezintă simptome de infecție respiratorie (strănut, tuse, rinoree)
 3. La intrarea în lăcașurile de cult sau în locațiile de pe raza Municipiului Giurgiu, unde se organizează slujbe cu caracter privat, persoanele sunt obligate să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios. 
 4. Se vor plasa, la loc vizibil, anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în lăcașurile de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat. 
 5. Activitățile religioase în interiorul lăcașelor de cult și în locațiile de pe raza municipiului Giurgiu, unde se organizează slujbe cu caracter privat se desfășoară cu participarea unui număr de persoane în funcție de suprafața interioară a lăcașului de cult, cu respectarea distanței de minim 2 m între persoane. 
 6. În interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul. 
 7. Slujbele care se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber, se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane. 
 8. Slujbele religioase desfășurate în spații publice, în exteriorul lăcașurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice. 

II. Măsuri sanitare specifice

 1. Se interzice atingerea obiectelor de cult (icoane, cărți bisericești, racle cu moaște etc)
 2. Se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafețele frecvent atinse (mânerele ușilor, balustradele, scaunele)
 3. Fiecare lăcaș de cult va asigura la intrare un recipient cu dezinfectant pentru dezinfecția mâinilor atât la intrare cât și la ieșire din acesta. 

(Jurnal)