Regal pescăresc, timp de trei zile, la Giurgiu

0
526

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, finalul de an este rezervat unui festin pescăresc în Giurgiu, festin adus de către cei de la Taverna Racilor – Herăstrău.

Și anul acesta, camioanele special amenajate au poposit pe esplanada Teatrului „Tudor Vianu” din centrul municipiului, oferind giurgiuvenilor amatori de „altceva” culinar atât produse proaspete, cât și gătite.

Prețurile, e drept, nu au fost chiar pentru toate buzunarele, însă cine a vrut să încerce un aliment pe care nu îl găsește în fiecare zi și pe toate tarabele, a scos din buzunare câteva zeci de lei.

De exemplu, un kilogram de calcan costa 80 de lei, sturionul – 55 de lei, tentaculele de calamar – 35 de lei.

În ceea ce privește preparatele gata gătite, prețurile au fost de 30 de lei pentru o porție de creveți în sos de vin, midii în sos de vin, calamar în sos, biban de mare (acesta din urmă o porție însemnând o bucată). Amatorii de paella cu fructe de mare au trebuit să scoată 25 de lei pentru o porție, cei cărora le place chefalul au plătit 20 de lei pentru o porție, în timp ce racii fierți costau 35 de lei iar păstrăvul somonat – 40 de lei.

În cele trei zile, cât au stat în Giurgiu, cei de la Taverna Racilor – Herăstrău au constatat că locuitorii municipiului nostru sunt amatori de bunătăți, de delicatese, astfel că vor veni și anul viitor, cel mai probabil tot spre finalul anului.

(Jurnal)