RECORD! Peste o mie de sancţiuni date de poliţişti în acest week end

0
169

În perioada 12 – 14 mai, poliţiştii giurgiuveni au acţionat în localităţile judeţului pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, dar mai ales pentru combaterea riscului rutier.

În cele trei zile, au fost aplicate un număr de 1.218 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală este de peste şase miliarde de lei vechi. De asemenea, tot în acest interval de timp poliţiştii au confiscat mărfuri (atât alimentare, cât şi nealimentare) în valoare de circa jumătate de miliard de lei vechi, şi au întocmit şi 30 de dosare penale.

Pe de altă parte, poliţiştii de la Serviciul rutier au avut de-a facce cu un individ beat la volan, cu trei teribilişti care circulau fără permis, dar şi cu alte trei persoane care au plecat „la plimbare” cu maşina neînmatriculată. Totodată, au reţinut 57 de permise de conducere şi au retras 15 certificate de înmatriculare. Cu toate acestea, nu au putut împiedica producerea a două accidente rutiere uşoare şi a unuia grav, în urma căruia o persoană de 85 de ani a decedat.

Nici cei de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase nu au stat degeaba în cele trei zile de week-end, aceştia ridicând pentru continuarea cercetărilor patru arme neletale şi întocmind cinci dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cât priveşte numărul de altercaţii, acestea au fost în număr de 11, toate în mediul rural şi majoritatea intrafamiliale, astfel că poliţiştii au deschis dosare penale pentru loviri şi alte violenţe.

(Jurnal)