Un număr impresionant de conducătorii auto au depășit viteza legală și au circulat cu peste 150 de Km/h pe Drumul Național 5, fapt ce a condus la reținerea a 33 de permise de conducere, după ce cu numai o zi în urmă, polițiștii giurgiuveni reținuseră încă 28 de permise.

Luni, 28 mai a.c., în ultima zi a minivacanței de Rusalii, polițiștii au fost prezenți în teren și au acționat, pentru depistarea și sancționarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză, având în vedere că din analizele efectuate a reieșit că viteza este una din cauzele generatoare de accidente.

În cadrul activității desfășurate pe Drumul Național 5, în intervalul orar 14.00-20.00 s-a folosit un echipament de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, cu care s-a acționat din mers, fiind aplicate un număr de 52 sancțiuni contravenționale și reținute 33 de permise pentru nerespectarea regimul legal de viteză.

Toți conducătorii auto depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

„Preocupările poliției giurgiuvene de a interveni, la nivel preventiv și prin acțiuni de impunere a legii, se înscriu în ansamblul măsurilor de intervenție reclamate de multitudinea problemelor generate de traficul rutier.

Totodată poliția giurgiuveană  reamintește că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 și2.900 de lei)”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu.

(Jurnal)