Recomandări pentru cei ce ajung la frontiera Giurgiu. Măsuri de fluidizare a traficului , de Paşte!

0
120

La sfârşit de săptămână credincioşii ortodocşi sărbătoresc Învierea Domnului, iar din experienţa anilor anteriori, această perioadă presupune o creştere a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei. Aceste creşteri pot apărea atât pe sensul de intrare în România, având în vedere că mulţi dintre conaţionali vin să-şi petreacă sărbătorile alături de familii în România, dar şi pe sensul de ieşire, deoarece sunt mulţi români care doresc să-şi petreacă minivacanţa de Paşte în străinătate.

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

Deasemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

Menţionăm că, în proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, politistii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.

Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Menţionăm că, la frontiera româno-bulgară aflată în competenţa Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, sunt 5 puncte de trecere ale frontierei, două cu specific rutier-feroviar şi trei cu specific portuar:

  • pe raza jud. Giurgiu: T.F. Giurgiu – Russe – rutier-feroviar -portuar
  • pe raza jud. Teleorman: T.F. Zimnicea – Şvitşov – portuar

P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole – portuar

  • pe raza jud. Dolj: T.F. Calafat – Vidin- rutier – feroviar

                                                         P.T.F. Bechet – Oreahovo-bac;

Reamintim participanţilor la trafic că, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat  aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.poliţiadefrontiera.ro care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

De asemenea, persoanele care intenţionează să călătorească în Bulgaria pe perioada sărbătorilor pascale, trebuie să cunoască faptul că, autorităţile de frontieră bulgare ne-au informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, că în perioada 08.04.2018, ora 20.00 – 10.04.2018, ora 08.00, în toate punctele de trecere a frontierei bulgare, prelucrarea informaţiilor privind taxele pentru vinietă se va efectua manual.

          În această perioadă, software-ul „Taxe de drum şi regim de autorizare”, parte a sistemului vamal bulgar, nu va funcţiona automat din cauza demersurilor şi acţiunilor tehnice necesare întreţinerii acestui program.

          În toate punctele de frontieră ale R. Bulgaria, pentru perioada menţionată, taxele de drum se vor achita cash. Totodată, autorităţile vamale bulgare ne-au informat că vor suplimenta numărul de lucrători în toate punctele de frontieră bulgare, pe timpul implementării manuale a datelor.

În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590  unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

(Jurnal)