Recomandări ale poliţiştilor de frontieră pentru minivacanţa de 1 mai

0
115

vamaConform unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, în perioada imediat următoare se aşteaptă creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport,în special la frontiera cu Bulgaria. În acest sens, poliţiştii de frontieră vor menţine active măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ, aceleaşi din perioada Sărbătorilor Pascale, când timpii de aşteptare nu au fost excesiv de mari, în condiţiile în care traficul prin punctele de frontieră a crescut, în medie, cu 34 de procente faţă de o perioadă normală.

Totodată, poliţiştii de frontieră reamintesc celor care vor să treacă graniţa că, începând cu data de 07.04.2017, atât Poliţia de Frontieră Română, cât şi autorităţile de frontieră ale statelor vecine din Ungaria şi Bulgaria, efectuează verificări sistematice la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen. Aceste verificări sistematice  constau în verificarea documentelor de călătorie şi consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulaţie în temeiul dreptului UE.

Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele specifice folosite. În această perioadă, în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, aproximativ 1.100 poliţişti de frontieră vor desfăşura, activităţi de supraveghere şi control a trecerii frontierei de stat.

Anul trecut, în perioada minivacanţei de 1 Mai, 29.04.2016 – 02.05.2016, au trecut frontiera aproximativ 36.000 de persoane şi peste 16.000 mijloace de transport.

(Jurnal)