În această perioadă, polițiștii giurgiuveni au acționat pentru creșterea vizibilității, prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, polițiștii rutieri au fost prezenți pe principalele artere rutiere pentru fluidizarea traficului, impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și prevenirea accidentelor rutiere, în atenția acestora fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv indisciplina pietonilor, viteza neadaptată condițiilor de drum, neacordarea de prioritate pietonilor și conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului.

În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii giurgiuveni au aplicat 537 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 249.690 de lei.

Având în vedere abaterile depistate, precum și în scop preventiv pentru a-i determina pe cetățeni să conștientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu își iau toate măsurile preventive, polițiștii au reținut 47 de permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

(Jurnal)