Luni, în jurul orei 15.30, Claudiu Manda a fost surprins de către polițiștii din localitatea  Mihăilești (județul Giurgiu) conducând cu 125 km/oră, asta însemnând peste  75 km/oră, limita legală de viteză.

Deşi Manda s-a folosit de funcţia sa de şef al Comisiei de Control a SRI, explicând că se grăbeşte să ajungă la şedinţa Senatului, poliţiştii nu au fost impresionaţi, aşa că l-au amendat cu 1.305 lei şi i-au suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile. Pentru că Olguţa Vasilescu a declarat, ulterior, că „e jenant faptul că Poliţia Română s-a comportat aşa„, şeful Poliţiei Rutiere Giurgiu, comisarul şef Marian Popescu, a făcut o serie de precizări:

„Polițistul și-a făcut treaba, indiferent despre ce conducător auto a fost vorba. Și el este tot un om. Atât polițistul, cât și șoferul s-au comportat civilizat. Polițiștii noștri nu lucrează sub presiune. Șoferii trebuie să fie conștienți de faptul că viteza ridicată este principala cauză a accidentelor și sunt foarte mulți cei care încalcă viteza legală. Într-o lună, polițiștii au suspendat în Giurgiu până la 300 de permise. Șoferii și motocicliștii au circulat cu viteze între 155 km/h și 201 km/h. Nu se gândesc ce li s-ar fi putut întâmpla dacă la viteza aia le ieșea o pisică sau un câine în față. Și mă refer acum, în principal, la motocicliști. Poliția deranjează pe toată lumea, nimeni nu te poate iubi când aplici legea”, a declarat Marian Popescu, șeful Poliției Rutiere Giurgiu, citat de Fanatik.ro.  În acest context, Claudiu Manda a rămas fără permis pentru 90 de zile,  fiind sancționat cu o amendă de 1.305 de lei .

Șeful Poliției Rutiere  este luat în vizor de ministrul Internelor, Carmen Dan, pentru situațiile repetate în care demnitari ai PSD au fost amendați pentru depășirea vitezei, potrivit unor surse din MAI, citate de B1 TV. Jurnaliștii acreditează faptul că ministrul Internelor, Carmen Dan ar încerca să-l demită pe șeful de la Rutieră, chestorul Florentin Brăcea, pentru că i-ar crea probleme în relația ei cu colegii din partid.

(Jurnal)