În mod firesc, după demiterea managerului general al Spitalului județean de Urgență Giurgiu, reacția față de acest gest nu putea veni decât din partea unui medic. Iată  de ce medicul Elena Dinu, Deputat de Giurgiu în Parlamentul României a postat astăzi pe pagina sa de facebook următorul mesaj:

Am aflat din presă că managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu i-a fost solicitată demisia pentru că, după părerea #prefectului Aneta Matei, ar fi tergiversat lucrările pentru centrul de vaccinare din cadrul SJUG.

Într-o declaraţie a doamnei prefect, supărată că Giurgiu este #ultimul judeţ din ţară în care s-a început vaccinarea şi dornică să se afirme în faţa noii conduceri de la Palatul Victoria, aceasta a pasat responsabilitatea către conducerea Spitalului Judeţean Giurgiu, deşi condiţiile obiective demonstrează altceva.

Și a găsit și momentul oportun să îi ceară demisia!

Astfel, cronologic vorbind, #autorizaţia acestui punct de lucru a fost primită de la DSP pe data de 31 decembrie.

Conform metodologiei, spaţiul în care trebuie să se desfăşoare activitatea de vaccinare trebuie să respecte anumite circuite şi standarde. De asemenea, trebuie desemnat personal specializat care în condiții de siguranță să desfășoare această activitate.

În consecinţă, aceste lucruri nu se puteau face, în niciun caz, în noaptea de Revelion.

Dar, ce a supărat-o cel mai tare pe doamna prefect, care s-o fi gândit că #vaccinarea se face printr-o simplă rotire a unei baghete magice, a fost că cei din conducerea SJU Giurgiu au refuzat să accepte solicitarea a 400 de doze de vaccin pe care ar fi trebuit să le administreze în doar 2 zile, pentru că atât mai erau in termenul de valabilitate.

Şi asta, ca să poată doamna prefect să dea bine la Bucureşti.

Conducerea Spitalului nu a dorit, însă, să pună în pericol viaţa personalului medical vaccinat.

Şi asta, pentru că procedură de vaccinare implică, pe lângă un triaj epidemiologic, o consultaţie medicală pentru a stabili starea de sănătate a celui care va fi vaccinat, administrarea propriu-zisă a vaccinului, şi supravegherea timp de o oră a persoanei vaccinate.

În concluzie, #nu există timpul fizic necesar pentru ceea ce şi-ar fi dorit doamna prefect, decât cu riscul punerii în pericol a vieţii persoanelor vaccinate. În plus, deoarece termenul de valabilitate al acestui vaccin ar fi expirat după aceste 2 zile, dacă ar fi rămas doze #neuitilizate şi care ar fi trebuit aruncate, tot conducerea SJU Giurgiu ar fi răspuns pentru asta.

Aşa că, stimată doamnă prefect, mai uşor cu pianul pe scări şi lăsaţi specialiştii, care ştiu despre ce este vorba, să facă lucrurile așa cum trebuie pentru sănătatea oamenilor! – a mai precizat Deputatul giurgiuvean.

(Jurnal)