Odată cu plecarea sa din organizația Giurgiu a PSD, Răzvan Cuc (fost ministru al transporturilor) și-a găsit „cuib” în organizația social-democraților din județul Neamț, vrând, parcă, să demonstreze veridicitatea afirmației că un CUC nu își face cuib și preferă să își depună ouăle în alte locașuri, ale altor păsări…

Totodată, în ultimul an și jumătate de mandat a uitat, parcă, de locurile natale, de cei care îl trimiseseră în Parlamentul României: giurgiuvenii.

Plecat cu scandal mare din organizația Giurgiu, dar – se șoptește pe la colțuri – și cam cu coada între picioare de la Ministerul Transporturilor, Răzvan Cuc și-a încercat norocul, prima dată, la alegerile locale, candidând pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț. Și atât de cunoscut și de iubit a fost de cei sub aripa cărora se pripășise, încât a pierdut, lamentabil, această luptă.

Au urmat, imediat, alegerile parlamentare, unde, dând din coate (că nu suntem foarte siguri că ar avea așa mari merite!!) a obținut accesul pe lista PSD Neamț pentru Senat. Și nu oricum, ci pe PRIMA POZIȚIE! Așa că, după validarea alegerilor din 6 decembrie, acesta va schimba camera din care se va adresa poporului: va trece în rândul Senatorilor.

Cum arată, pe scurt, activitatea parlamentară a celor patru ani ai lui Cuc

A luat cuvântul – în plenul Camerei – de 13 ori: o dată pentru depunerea jurământului, de șapte ori pentru supunerea la vot a unor proiecte de lege (timpi de cuvântare cuprinși între 4 și 30 de secunde!!), o informare privind suplimentarea ordinii de zi (4 secunde!) și diferite dezbateri. În total, 43 de minute și 22 de secunde, în patru ani de mandat. Adică puțin peste 10 minute pe an!

În ceea ce privește votul electronic din parlament (Cameră și plen), Răzvan Cuc și-a folosit cartela de vot de 2.789 de ori.

Din păcate, cu asemenea politicieni, dornici doar de favoruri personale (câștiguri materiale sau imunitate, în cazul în care ar avea unele „tinichele” legate de coadă), România nu poate continua și nici prospera. Cu un politician precum Răzvan Cuc, care nu s-a dat în lături să își trădeze electoratul la primul semn că ar putea avea unele probleme (sunt arhicunoscute scandalurile – de toate felurile – în care a fost implicat în perioada cât a fost Ministru al Transporturilor), nu ne mai facem bine. Pentru că oameni ca el, dacă ar exista posibilitatea să candideze în cine știe ce țară bananieră, doar să aibă siguranța unor favoruri (de orice fel), ar candida, fără niciun fel de scrupule!

(Jurnal)