Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au acționat în acest weekend în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru respectarea legislației rutiere de către participanții la trafic.

Astfel, în acest week-end, polițiștii au aplicat 620 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 295.320 de lei, 552 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea normelor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 54 de permise de conducere, dintre care 25 au fost retrase pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.    

Recordul de vârstă al celor sancționați pe parcursul sfârșitului de săptămână îl deține un bărbat din municipiu care, la cei 71 de ani ai săi, a fost prins de polițiști conducând, pe Șoseaua București, sub influența alcoolului. După testarea cu aparatul Drager, acesta a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, bătrânul refuzând și  prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, la o cercetare mai amănunțită a polițiștilor, oamenii legii au avut surpriza să constate că mașina – înmatriculată pe Bulgaria – fusese radiată din circulație de autoritățile din țara vecină încă din data de 14 decembrie 2018!

Tot cu un autoturism radiat de autoritățile bulgare a fost prins sâmbătă, 1 februarie, un bărbat de 57 de ani, din comuna Gostinu, doar că vechimea radierii, în cazul lui, nu era chiar atât de mare: doar din 20 august 2019.

(Jurnal)