Raliul mașinilor de Epocă, de sâmbătă 24 septembrie, un eveniment care le-a stârnit curiozitatea giurgiuvenilor posesori de autoturisme. Organizatorul evenimentului, oferă detalii despre Club și programul manifestării …(VIDEO și Galerie FOTO)

0
524

Sâmbătă, 24 septembrie, la Giurgiu, câțiva colecționari, membri ai  Retromobil Auto Român, au participat la o nouă ediție a Raliului automobilelor de Epocă.

Organizatorul avenimentului a fost un giurgiuvean de-al nostru, Răzvan Meclea, reprezentant la nivelul județului Giurgiu al ”Retromobil Club România”, cunoscut concetățenilor noștri și datorită profesiei sale, cea de instructor auto.

Deși la concurență cu ”Ziua Agriculturii” (”Ziua recoltei” – pe stil vechi), mica expoziție încropită ad-hoc în parcarea din mijlocul orașului (foarte aproape de Parcul Alei), a adunat o sumedenie de curioși dornici să vadă ”bătrânele doamne” pe patru roți,  înhămate la caii putere (Vezi VIDEO).

Așa cum ne explica organizatorul, după această scurtă trecere în revistă a autoturismelor de epocă, a urmat acțiunea propriu zisă , plecarea în cursă, locul de start fiind localizat de data aceasta în parcarea din fața ștrandului din zona Portului Giurgiu.

Conform spuselor lui Răzvan Meclea, evenimentul a fost totodată o aniversare, cea a primului raliu de acest gen organizat în România, în 1904, pe ruta București Giurgiu și retur. Din 1999 anul în care s-a înființat acest Club, în fiecare an a avut loc câte o ediție a acestui Raliu cunoscut astăzi pretutindeni în țară.

(Jurnal)