Raed Arafat: ”Nu există nicio garanție că după două săptămâni de vacanță vor fi reluate cursurile în școli, în format fizic!”

0
129

Este declarația făcută de Raed Arafat, la Digi24.  El a mai precizat că după zece zile va exista o nouă evaluare pentru a vedea cum evoluează situația epidemiologică la nivel național. 

Raed Arafat a precizat și de ce a optat pentru vacanţă pentru toţi elevii şi nu pentru școală online : „S-a preferat soluţia asta compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”.

„Nu există nicio garanție pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația”, a precizat șeful DSU.

Arafat a mai spus că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor decise de CNSU și care au intrat în vigoare de luni. Această variantă a fost exprimată și de ministrul interimar al sănătății Cseke Attila și că dacă nu va produce efecte pozitive, ar putea fi prelungită.

De precizat că această măsură se aplică doar școlilor și grădinițelor, atât de stat, cât și private, ca și after school-urilor, potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Creșele vor rămâne, la rândul lor, deschise.

(Jurnal)