Iată o modificare  legislativă  lăudabilă, având în vedere  jocul de-a ”v-ați ascunselea ”, practicat uneori de polițistii  care lucrează pe mașinile  dotate  cu radar, mașini neinscripționate, ascunse prin tufișuri, pe marginea drumurilor , în dorința  ca sancțiunile aplicate ulterior să fie cât mai  consistente.

Comisia juridică şi Comisia pentru transporturi  din Camera Deputaţilor au dat,  zilele trecute un raport favorabil Proiectului de lege pentru modificarea art. 109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri, cu 500-1.000 de metri înainte. Potrivit modificărilor adoptate de cele două comisii, „maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”. Pe lângă faptul că maşinile de poliţie ar trebui să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse acestui amendament, ele ar trebui să fie poziţionate și în locuri vizibile.

Tot comisiile au decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

Guvernul nu susține însă inițiativa Comisiei juridice din motive, care nu țin de grija pentru siguranța rutieră, ci din grija pentru găurile din buget ce ar putea apărea odată cu aprobarea acestui proiect de lege, amenzile din trafic diminuându-se considerabil. Așa că, atenție conducători auto, vânătoarea  prin amenzi, de pe marginea șoselelor, continuă!

(Jurnal)