Pentru a nu fi acuzați că dezinformăm, vă anunțăm o nouă amânare a începerii programului Rabla pentru electrocasnice 2021.

 

6 mai 2021, ora 21:30: Ministrul Mediului a declarat la Digi24 că Programul Rabla Electrocasnice începe pe 14 mai!

Pe lângă data de start – una din cele mai importante informații pentru solicitanți – aflăm și de o premieră a ediției din 2021. Președintele AFM anunță că voucherele rabla electrocasnice nu se vor mai acorda pentru toate categoriile în același timp, ci pe rând. Din 2 în 2 săptămâni solicitanții se vor putea înscrie pentru categorii diferite de produse:

Sistemul nu va fi primul venit, primul servit. Organizarea va fi pe grupe de produse,
din două în două săptămâni.

Acest lucru a fost gândit tocmai pentru ca anumite categorii de produse să nu beneficieze în mod disproporționat de vouchere.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna (foto), a detaliat ordinea grupelor de produse:
„O să avem 3 grupe de produse, astfel încât cei care doresc să cumpere televizoare să nu concureze neapărat cu cei care doresc să cumpere frigidere. Vom începe cu cele mai mari consumatoare de energie electrică: frigidere, mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase. După care vom continua cu televizoare, laptopuri și tablete. (La final) urmează restul de produse, (precum) aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe.”

Câțiva cititori ne-au semnalat, pe bună dreptate, că în cazul unor categorii – precum televizoarele – nu ai din ce alege un produs pe care să-l cumperi cu voucher Rabla Electrocasnice. Nu există pe piață suficiente modele de televizoare cu noile clase de eficiență energetică A, B sau C, iar unii comercianți nu au nici măcar un televizor de acest tip în ofertă.

La alte categorii există variante din care poți alege, dar cele din clasele A, B sau C sunt, în medie, mai scumpe (comparativ cu cele acceptate anii trecuți în program).

Și acesta ar fi doar unul dintre impedimente! Urmărind, dinainte de 1 aprilie 2021, câteva modele de televizoare pe site-urile consacrate de vânzări online, am observat cum prețurile au crescut continuu, putând trage concluzia că daca am cumpăra azi cu voucher Rabla un televizor, este foarte probabil că l-am achiziționa la prețul de la sfârșitul lunii martie fără voucher!!!

Nesimțirea unor comercianți nu are limite! La noi, ca la nimeni!

(Jurnal)