Rabla Clasic și Rabla Plus 2022 vor fi lansate în luna februarie. Care sunt modificările…

0
143
Photo of happy young man showing key to his new car. Concept for car rental. Focus on key

Ministerul Mediului a anunţat că în luna februarie vor fi lansate programele Rabla Clasic şi şi Rabla Plus. Se pare că de data aceasta bugetul pentru anul 2022 este cel mai mare din istoria acestui program, depăşind 1,2 miliarde de lei.

Una dintre modificările pentru 2022 constă în faptul că pentru o maşină cumpărată pot fi predate spre casare două autoturisme mai vechi de 15 ani.

O altă modificare ține de faptul că mașina casată trebuie să fie înmatriculată în România de cel puțin șase ani. Oficialii ministerului au spus că vechimea medie a parcului auto din România era de 16,8 ani anul trecut, față de mai puțin de 10 ani în 2010.

O schimbare importantă ține de faptul că din 2022 și cei care vor să-și ia o mașină 100% electrică trebuie să caseze o mașină veche pentru a putea beneficia de ecobonusul de 45.000 lei pentru mașina nouă. Până acum nu era obligatoriu să predai o mașină veche pentru a-ți lua o electrică nouă cu subvenție.

 Ministrul anunţă că anul acesta a crescut totodată bonusul de casare, putându-se ajunge la 16.500 de lei dacă beneficiarul predă la casare două autoturisme, ambele mai vechi de 15 ani, el urmând a primi o primă de 1.500 de lei pentru emisii scăzute şi 3.000 de lei pentru achiziţionarea unei maşini hibrid.

(Jurnal)