Fără salarii de două luni de zile, angajaților de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu le-a ajuns cuțitul la os. După două săptămâni de grevă japoneză, și după ce au fost pasați de la Ana la Caiafa pentru drepturile ce li se cuvin pentru munca depusă, ultima soluție a acestora a rămas protestul și pichetarea instituțiilor responsabile, în speță Ministerul Finanțelor.

Un prim protest s-a desfășurat marți, 16 iunie, în curtea unității, când o bună parte a angajaților DGASPC Giurgiu și-au strigat nemulțumirile.

Ar fi trebuit ca joi, 18 iunie, angajații nemulțumiți de situația în care se află (mulți dintre ei au declarat că au ajuns să fie somați de furnizorii de utilități și să trăiască cu spaima că vor fi debranșați pentru neplată, alții s-au plâns de faptul că, având credite pe care nu le-au mai putut plăti, au fost introduși în „Biroul de credit” ca rău-platnici, iar cei mai mulți au spus că trăiesc, de aproape două luni, efectiv, PE DATORIE) să picheteze Ministerul Finanțelor.

Însă reprezentanți ai Sindicatului COLUMNA – Sindicatul Protecția Copilului Giurgiu au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, faptul că acest lucru va fi imposibil, din cauza stării de alertă în care ne aflăm, și care nu permite organizarea de adunări publice sau de mitinguri și proteste în această perioadă.

Cu toate acestea, ne vom continua protestele în curtea unității, la Giurgiu, în fiecare zi de marți și joi, începând cu ora 10,00. Aceste proteste vor continua până când va fi rezolvată situația angajaților din Direcție, adică până când ne vom lua salariile!”, au mai precizat aceleași surse.

(Jurnal)