Proteste privind modificările la Legile justiţiei au loc, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. În Piaţa Victoriei din Capitală, manifestanţii s-au adunat în jurul orei 18.00, urmând ca de la ora 19.00 să plece în marş spre Parlament.

De asemenea, sute de persoane participă în marile oraşe din ţară la protestul împotriva modificărilor legilor justiţiei. La Cluj sunt peste o mie de persoane, unele având steaguri ale UE şi ale Cataloniei şi scandând „Înger, îngeraşul meu, scapă-ne de PSD”.

Cluj-Napoca

Protestul din Cluj-Napoca a început la ora 18.00 în Piaţa Unirii, unde în câteva minute s-au strâns peste o mie de persoane.

Acestea au tricolorul, steaguri ale UE şi ale Cataloniei şi scandează ”O dorinţă sinceră, România liberă”, ”Uniţi salvăm toată România” şi „Înger, îngeraşul meu, scapă-ne de PSD”.

La protest s-au împărţit fluturaşi în care sunt înşirate „50 de măgării făcute de PSD-ALDE în 10 luni”.

Braşov

În faţa Prefecturii din Braşov s-au adunat peste cinci sute de persoane pentru a protesta împotriva modificărilor legilor justiţiei. Oamenii au steaguri şi strigă ”Hoţii!”, ”ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie” sau ”Somnul naţiunii naşte monştri!”. Manifestanţii au venit cu vuvuzele şi se manifestă zgomotos.

Craiova

În centrul Craiovei s-au adunat aproximativ o sută de persoane, afişând sloganuri precum „PSD, Ciuma roşie” sau „Justiţie, nu corupţie”.

Slatina şi Râmnicu Vâlcea

De asemenea, câteva zeci de persoane s-au strâns şi în centrul oraşului Slatina, dar şi în Râmnicu Vâlcea.

Galaţi

La Galaţi s-au mobilizat peste o sută de persoane până la această oră, care scandează ”Susţinem DNA”, ”PDS a dat lideri la furat”, ”Dragnea la mulţi ani cu executare”, ”Dragnea şi partidul lui, puşcăriaşii neamului” sau ”Voi daţi afară tinerii din ţară”.

Şi în centrul Ploieştiului sunt peste o sută de persoane, având afişe cu mesaje precum ”România e în doliu, ne moare viitorul”.

Focşani 

La Focşani se adunaseră, la ora anunțată pentru începerea mitingului, doar 30 de persoane, iar în faţa Prefecturii Alba sunt 60 de persoane. O protestatară a venit îmbrăcată cu un tricou albastru pe care e inscripţionat „Nu fura! Guvernul nu acceptă concurenţa”. Aceasta a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că vrea să rămână în ţară dar este nemulţumită de ”haosul legislativ”. De asemenea, un tânăr a prins de ghidonul bicicletei un carton pe care scrie „#rezist”.

Protestele au fost anunţate pe Facebook.

„Proiectul de modificare a Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şefi de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi, la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia. Luni, Senatorii jurişti au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al statului. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceştia”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Peste 11.000 de oameni au anunţat pe Facebook că vor participa la protestul de duminică seara din Bucureşti.

(JGR)