cartoane_rosii_64264000Legea grațierii și amnistiei continuă să inflameze opinia publică în lipsa unei Opoziții care ar fi trebuit să se opună vehement acestei încercări atât de hulite de cetățenii României.

image-2017-01-18-21541281-0-protest-impotriva-legii-gratierii-pta-universitatii-6

Câteva mii de persoane au ieşit miercuri seară (18 ianuarie), în stradă în mai multe oraşe din ţară. Proteste au fost la Bucureşti, Cluj Napoca, Sibiu şi Iaşi. Oamenii sunt revoltaţi de modificările legislative propuse de ministerul Justiţiei. Ei spun NU graţierii şi declară că se simt înşelaţi şi jigniţi. În Capitală, protestatarii s-au adunat în Piaţa Universităţii, de unde au pornit în marş spre sediul Guvernului, în Piaţa Victoriei. Manifestanţii au scandat lozinci împotriva proiectelor de lege propuse de Guvern, declarând că ei au votat programul de măsuri sociale și nicidecum eliberarea penalilor , care au devalizat țara.

Președintele se opune adoptarea ”PNV” a vreunei Ordonanțe

Totul a  început dis-de-dimineaţă, cu o premieră: Pentru prima oară președintele Iohannis a intrat intempestiv peste ședința de Guvern, premierul fiind anunțat de acest lucrur de un SPP-ist …

image-2017-01-18-21539655-41-presedintele-iohannis-discuta-premierul-grindeanu-inainte-sedinta-guvernului_57593400

Așa cum a declarat ulterior, Președintelui i-a fost teamă că modificarea codurilor penale şi graţierea vor face obiectul unor ordonanţe de urgenţă adoptate în secret. Premierul i-a garantat, însă, că nu există nicio intenţie în acest sens.

Cu toate că proiectele de ordonanţă există şi au intrat în dezbatere publică. De precizat că gestul neaşteptat al preşedintelui s-a petrecut în absenţa din ţară a liderului PSD, Liviu Dragnea. Probabil că în zilele următoare, în funcție de măsurile luate de noul Guvern Grindeanu vor apărea și alte reacții din partea societății civile și în alte localități ale țării.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. Ma intreb ; De ce nu s-a propus aceasta lege cind Dragnea era in Romania ? Ii este frica de revolta poporului si vrea ,, sa scape basma curata ” pe motivul ca este plecat in America ? Ia razbit frigul pe toti cei care sunt in puscarie (milionarii in euro si ca au furat zeci de milioane ) ? Bravo d-le Prsedinte Iohannis . Poporul sigur va fii cu d-ta contra ,,hienelor ” !!!