Propunere! Cine nu își va achita amenzile rutiere poate rămâne fără permis. Vezi până când…

0
194

O nouă propunere legislativă pare menită să îi sperie pe rău platnici. Astfel, conducătorii auto care nu își achită amenzile rutiere în termen de 60 de zile de la emiterea lor ar putea să rămână fără permisul de conducere!

Asta însă doar dacă propunerea legislativă înregistrată recent la Senat va ajunge să devină lege. Măsura este menită să îi oblige pe șoferi să își achite datoriile și să crească încasările de amenzi la bugetele autorităților locale.

Propunerea urmărește introducerea mențiunii că suspendarea permisului va fi posibilă până la achitarea amenzii, dacă aceasta nu a fost plătită în termen de 60 de zile de la sancționare.

Mai exact, șoferii care sunt amendați vor avea la dispoziție doar două luni pentru a plăti amenda rutieră. În cazul în care depășesc acest termen, chiar și cu o zi, li se va suspenda permisul. Această suspendare va fi în vigoare până în momentul în care vor achita datoria avută.

Reamintim totodată că, potrivit OG 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, amenzile pot fi achitate la jumătate din cuantumul lor în termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal de constatare.

De precizat că din 27 februarie, o serie de amenzi prevăzute de Codul rutier au fost majorate, fiind introduse și ale sancțiuni noi, pentru condusul agresiv.

Propunerea legislativă nu este încă în vigoare. Ea trebuie să treacă de votul Parlamentului, să fie promulgată de președintele țării și să fie publicată în Monitorul Oficial.

(Jurnal)