Proprietarilor de baruri și restaurante li se pregătește ceva!

0
133

restaurantul-millena6Proprietarii de restaurante, baruri, pensiuni, hoteluri, dar şi tabere sau campinguri ar urma să plătească  impozitul forfetar. 

 Legea privind impozitul forfetar  aşteaptă doar semnătura preşedintelui Klaus Iohannis pentru a se putea aplica. Întreprinzătorii vor plăti impozit forfetar indiferent de cifra de afaceri; asta înseamnă că şi firmele care acum sunt declarate microîntreprinderi vor trebui să achite impozitul.

Micile afaceri vor fi dezavantajate pentru că impozitul trebuie plătit indiferent dacă fac sau nu profit. Iar legea impune un cuantum minim de 11.200 de lei pentru cele care desfăşoară activitatea într-un spaţiu mai mic de 20 mp.

Secretarul de stat la Ministerul de Finanţe, Gabriel Biriş, atrage atenţia că noua lege ar putea fi numită „ajutor de stat”. Iar ajutoarele de stat care nu respecta reglementările vor trebui recuperate cu dobânzi.”

Legea nu dă patronilor posibilitatea de a opta să plătească impozit pe profit sau impozitul specific. Cu siguranţă, acest impozit va pune la plată şi pe cei care până acum raportau permanent numai pierderi.

(Jurnal)