AcasăActualitatePromisiunile neonorate ale lui Nicolae BARBU, continuă cu una fără sens despre......

Promisiunile neonorate ale lui Nicolae BARBU, continuă cu una fără sens despre… „sensuri unice”!

Candidatul PSD la funcția de primar, Nicolae Barbu are un discurs  electoral ce sfidează orice urmă de logică, afișând permanent  atitudinea  unui proaspăt candidat, ce dă impresia că e mereu surprins și contrariat de problemele giurgiuvenilor, cei opt ani de mandat ai domniei sale fiind însă omiși cu desăvârșire.

Noua soluție  descoperită de Nicolae Barbu constă în  amenajarea de „sensuri unice” între blocurile din Municipiul Giurgiu!?

„Dacă voi câştiga funcţia de primar, vom construi sensuri unice de circulaţie pentru autoturisme în zona blocurilor. Astfel, mai câștigăm un rând de locuri de parcări pe aleile dintre blocuri. Prin această măsură, bine gândită şi implementată, vom reuşi să construim mai multe locuri de parcare în municipiul Giurgiu”, a declarat zilele trecute, fostul primar al orașului, Nicolae Barbu.

Ce a uitat domnul Barbu este că a mai promis un spațiu destinat parcării, pentru descongestionarea zonei din fața Direcției de Înmatriculări auto, vis a vis de Parcul Alei, acolo unde autoturismele au ajuns să parcheze chiar și pe podul Bizets.

Nu vreau să vă amintesc ce s-a întîmplat cu strada Gării, o stradă monument de care v-ați bătut joc atât dvs. cât și cel de la care  ați preluat mandatul de primar.

Ce mai uită dl. Barbu este că tot pe mandatul lui, cât și al  predecesorului său, în Giurgiu s-a construit fără sens, fără să se țină seama de vreun plan urbanistic.

În acest context  Nicolae Barbu a dat autorizație unui cetățean de a-și construi o imensă vilă în mijlocul drumului, adiacent șoselei Mihai Viteazu (Bulev. București), lânga pubelele de gunoi din spatele blocului 205 (foto 1).

 

Prin această construcție, a fost  obstrucționat întreaga zonă, în care se puteau amenaja locuri de parcare sau, de ce nu,  un parc pentru copiii  zonei străzilor Mereni și Rozelor, nicidecum o ditamai clădirea.

Întrebat la vremea construcției acestei case, de ce i-a dat aviz proprietarului, Nicolae Barbu, pe atunci primar, ne-a justificat prin faptul  că era terenul acestuia.

O aberație ușor de demontat întrucât multora dintre giurgiuvenii care au avut terenuri, ca și cel de care se face vorbire,  li s-a schimbat destinația, primind teren în altă parte.

Putem oferi cazul unui teren, în apropierea fostei Fabrici de Zahăr, pe care s-a construit o șosea de centură, proprietarului oferindu-i-se în final un alt teren. Adică pentru unii mumă, iar pentru alții… ciuciu!

Mai mult, pe timpul mandatului său, Nicolae Barbu a promis că va rezolva problema mașinilor nefolosite, proprietarii acestora refuzând să le mute în parcări special amenajate. Ei bine acel serviciu de ridicat autoturismele parcate neregulamentar cât și pe cele părăsite pe marginea trotuarelor,  ce trebuia să aducă bani la bugetul local,  a rămas în cele din urmă tot o promisiune nerespectată.

Mai mult, străzile  dintre blocuri (unele dintre ele arată precum zone de război din Ucraina), doldora de  cratere,  au rămas neasfaltate încă de pe vremea lui Iliescu. O vreme când unui drum se dădea o garanție de doar 30 de zile, ca să avem să dăm de treabă firmelor de casă ale edilului. Prietenii știu de ce!

Asta ne-ar mai trebui acum, o linie continuă printre blocuri. Păi nu este de ajuns domnule Barbu, că ne-ai împărțit orașul, de la cap la coadă,  în două,  cu o line  continuă care îi obligă pe giurgiuveni să traverseze un oraș întreg  pentru a  ajunge la destinația dorită?

Ca să nu mai adăugăm că ați adus la conducerea societății Giurgiu Construcții Edilitare SRL, cea care ”se face” că se ocupă de repararea drumurilor din Municipiu,  un individ  care a pus pe butuci DADP-ul, aflat de ani buni în faliment.  Un apropiat al dvs. care s-a autoproclamat pentru o săptămână, lider al filialei AUR, după care a fost preluat ulterior de partidul pe care îl slujiți din nou astăzi, după ce inițial ați promises că nu mai vreți să auziți de el, niciodată. Și asta tot o promisiune nerespectată!

Dovada nepriceperii individului de care vă aminteam este o cerere făcută societății (în care omul e și el un pui de director), pentru plombarea străzii „Trandafirilor”, cu ieșire către casieria Uzinei Termoelectrica, depusă încă de acum trei-patru ani și care zace nerezolvată încă…

 

E vorba de un traseu printre blocuri, pe care cetățenii se strecoară cu mare greutate, din cauza aceleiași linii continue de care vă aminteam, drum pe care, locuitorii zonei se chinuiesc, aproape în fiecare săptămână, să îi acopere găurile din carosabil, ca să nu-și rupă autoturismele (vezi foto de mai sus).

Și dincolo de toate astea, v-aș întreba: Dar pe noi, cetățenii,  când politicieni ca dvs. au idei, pe noi nu ne consultă nimeni? Proiectele astea nu ar trebui  mai întâi să fie puse în dezbatere publică, așa cum se face peste tot în lume?

În consecință domnule Barbu, ca replică la noua dumneavoastră propunere, v-am cânta, binecunoscutul refren: „lasă-neee, lasă-neee!”… cu  promisiunile dumitale pe „sens interzis”, PROMISIUNI  ce rămân, după cum am constatat în cele de mai sus, mereu neonorate!

(Florian Tincu)

Sursa foto: Oglinda Literară -coperta

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
77 %
1.7kmh
92 %
joi
19 °
vin
25 °
sâm
24 °
Dum
23 °
lun
16 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!