Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Proiectil neexplodat descoperit în localitatea Copaciu

Proiectil neexplodat descoperit în localitatea Copaciu

0
Proiectil neexplodat descoperit în localitatea Copaciu

Echipa pirotehnică a ISU Giurgiu a intervenit, în această după-amiază, pentru ridicarea unui proiectil descoperit în urma unor lucrări de excavare. Misiunea s-a desfășurat în localitatea Copaciu, pe izlazul comunal.

La fața locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 152 mm. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.

De la începutul anului, pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu au ridicat: trei proiectile explozive de calibrul 76 mm și 152 mm, un cartuș de infanterie de calibrul 7,62 mm, un focos fuzant de proiectil și un proiectil perforant de calibrul 100 mm din localitățile Mihai Bravu, Băneasa, Comana, Frasinu și Copaciu.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.

Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °