Proiecte noi pe agenda de lucru a primarului comunei Florești-Stoenești, Constantin Dumitru

0
415

Deși ploile din ultima vreme ar putea întârzia lucrările derulate, comuna Florești Stoenești nu-și permite niciun moment de respiro, continuând lună de lună, depunerea de noi și noi proiecte.

Într-un recent dialog avut cu primarul localității, Constantin Dumitru, acesta ne-a creionat o parte din activitățile actuale ale  Primăriei, ce cuprind lucrări și proiecte ce vor dezvolta și mai mult pe viitor comuna.

Sunt bucuros că ne-a trecut un proiect pentru școli de 500.000 de euro, trecut pe lista proiectelor admise, ce continuă proiectarea ultimilor kilometri (1, 5) de drum asfaltat, lucrarea efectuându-se în prima decadă a semestrului doi, în luna iulie pobabil. Acestea fiind printre acțiunile cele mai importante – ne spunea primarul Constantin Dumitru.

Chiar nu stăm deloc…Pe PNRR avem un proiect în valoare de 3 milioane de euro pentru un drum de 9 kilometri. Este un fost drum de exploatare, pe care l-am calificat ca drum comunal, ce va constitui de fapt o linie de centură a localității.

În plus avem o creșă eligibilă, ce a fost deja finanțată, o creșă mică, pentru doar 200 de copii, ce va fi realizată pe fonduri guvernamentale, Compania Națională de Investiții.

Și asta nu e tot…O lucrare ce îi va bucura pe mulți locuitori ai comunei, este  piste de biciclete, în lungime de 9 kilometri,  un proiect eligibil și finanțat  cu  care suntem în prezent în stadiul de proiectare – ne mai spunea primarul comunei Florești- Stoenești, o localitate care de la o zi la alta, mai șterge câte puțin din diferențele dintre sat și oraș, prin efortul oamenilor din Primărie și  evident cu sprijinul comunității.

(Florian Tincu)