După ce, timp de aproape un mandat întreg, primarul comunei Daia, Adrian Florin Șerban, s-a luptat cu cei 11 consilieri locali să îi facă să înțeleagă că voturile lor pentru proiectele propuse înseamnă modernizare și evoluție pentru comuna pe care o păstorește, iată că, de aproape un an de zile, primele lucrări au putut fi demarate. Încrezător în forțele sale, primarul Șerban încearcă, în această toamnă, să îi convingă pe locuitorii comunei că un nou mandat de primar înseamnă continuarea și chiar demararea unor proiecte ample în comună.

Continui prin a vă prezenta următoarele proiecte de importanță majoră pentru comuna noastră, proiecte ce se află în curs de desfășurare sau chiar finalizate. În primul rând, vorbim despre asfaltarea drumurilor. Acest tip de proiect este unul dintre cele mai complexe din toate punctele de vedere.

Poate acesta este și motivul pentru care predecesorii mei au lăsat drumurile comunei timp de aproape 30 de ani să se degradeze, unele dintre ele ajungând chiar impracticabile.

Comuna Daia nu s-a putut lăuda niciodată cu un metru de drum asfaltat.

Odată ajuns la primărie, am constatat că problema drumurilor neasfaltate este una foarte gravă, ce pune într-o lumină proastă comuna noastră, având în vedere și poziția de care aceasta se bucură, iar reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere are un impact major asupra dezvoltării comunei.

Cum orice început este greu, iar fiecare strada merita, în același mod și la fel de urgent asfaltată, am hotărât, împreună cu domnii consilieri, ca Drumul Comunal 95 din satul Plopșoru să fie prima stradă asfaltată, ținând cont și de importanța sa, mai ales că leagă doua drumuri naționale, respectiv DN5 și DN 41.

Cu multă încredere și dorință, în luna martie 2019, a început modernizarea Drumului Comunal din satul Plopșoru, iar în prezent, lucrările sunt deja finalizate, fiind primul drum asfaltat din comună cu o lungime totală de 1,826 km.

Și cum schimbările au şanse mai mari de reuşită atunci când lucrurile merg bine, ambiția a fost și mai mare, al doilea proiect de asfaltare însumând un număr de 32 de străzi, pe care le puteți analiza în tabelul atașat, a fost aprobat și autorizat, iar procesul de asfaltare se află în plină desfășurare, până în prezent fiind deja asfaltate străzile: Mușcatelor, Lalelelor, Zambilelor, Bujorului,Tomatelor, Garoafelor, Crizantemelor, Bujorului, Crinului, Consilier Marian Toma, ne spunea primarul Adrian Florin Șerban.

Cel de-al treilea proiect de asfaltare pentru alte 26 de străzi din comuna Daia a fost deja licitat, urmând să se semneze, în cel mai scurt timp, și contractul de finanțare.

De asemenea, alte străzi din comună ce prezentau un grad ridicat de deteriorare, au fost pietruite pentru a fi accesibile cetățenilor până vor intra în procesul de asfaltare.

„Unul dintre drumurile pietruite recent este Drumul comunal 114 (Drumul Banului), lucrare pentru care am fost foarte dur criticați, dar care, în final, s-a dovedit a fi executată cât se poate de legal.

Disconfortul resimțit în fiecare toamnă și primăvara din cauza ploilor, ne-a făcut să demarăm lucrările de remediere a tuturor drumurilor problematice din comună, ele fiind nivelate anual cu ajutorul unui greder.

Efectele iernilor grele și întârziate au fost ameliorate printr-un plus de organizare, printr-o mobilizare intensă a tuturor forţelor de care dispunem, atât mecanice, cât şi umane, astfel, am asigurat desfăşurarea în cele mai bune condiţii a întregii activităţi de deszăpezire a drumurilor de pe raza comunei până la ultima gospodărie.

În prezent, finalizarea procesului de asfaltare a drumurilor rămâne primordială pe lista mea de priorități, iar cu ajutorul dumneavoastră și al unui consiliu unit, având drept premisă dezvoltarea comunei noastre, vom reuși să ducem la bun sfârșit tot ceea ce ne-am propus”, a încheiat primarul comunei Daia, Adrian Florin Șerban.

(Jurnal)