În cursul zilei de sâmbătă, 19 iunie, la Colegiul Național „Ion Maiorescu” s-a desfășurat un eveniment intercultural la care au participat elevi ai colegiului, dar și copii de la căsuțele instituționalizate de stat. Invitatul special a fost William OˈConnor – atașatul cultural al Ambasadei Statelor Unite la București, prezent pentru a doua oară la Giurgiu. Proiectul a fost susținut de directoarele prestigiosului colegiu: Corina Anton și Claudia Bădărău.

Proiectul a fost organizat de către lidera clubului de dezbateri Ted- Ed, alături de membrii clubului – elevi ai programului Understand Study,  Achieve și elevi ai liceului pasionați de astfel de programe.

La recentul eveniment s-au prezentat informații despre cele două culturi, română și americană, marcarea zilei naționale a SUA, precum și multe discuții libere, urmând ca la următoarea întâlnire să se dezbată subiecte din cadrul proiectului educațional TED-Ed, precum și discuții despre zilele naționale ale celor două țări.

Proiectul presupune transmiterea unor idei despre teme ce preocupă întreaga lume, într-un mod cât se poate de original – emoțional și inspirațional.

Îi felicităm pe toți cei implicați în derularea acestui proiect, urându-le mult succes și în proiectele viitoare.

(Jurnal)