Proiect inedit în care partener este Centrul Turistic Giurgiu: Multe obiective vor fi digitalizate

0
232

„Ne bucurăm pentru că Giurgiu este pionierul trecerii de la clasic la digital, chiar dacă mulți spun altceva. Centrul Turistic Giurgiu și Asociația Călător prin România au semnat un parteneriat prin care acest proiect a fost lansat. Astăzi (n.r. – 29 octombrie), tinerii care conduc asociația au acordat un interviu pentru ziarul Business24. Este vorba despre Iulian, Iuliana, Robert și Cătălina, patru tineri care conduc Asociația Călător prin România și se luptă pentru restaurarea obiectivelor turistice și digitalizarea fiecărei plăcuțe de informare turistică din această țară”, au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, reprezentanții Centrului de Informare Turistică Giurgiu.

Ideea s-a născut în vara anului 2017, și, un an mai târziu, s-a transformat într-o asociație. Acum au o comunitate de 4000 de oameni activi care trimit materiale foto-video din regiunile României din care sunt și, astfel, popularizează și cele mai îndepărtate povești și legende locale.

Au creat și o platformă tradusă în numeroase limbi de circulație internațională care va cuprinde, în curând, 100.000 de obiective turistice ale țării, cu informații despre istorie, rețete, tradiții și locuri de cazare, pentru cei interesați. Printre acestea se vor număra și obiective din Giurgiu.

(Jurnal)