Proiect de Lege care permite POLIŢIEI LOCALE să aibă aceleaşi atribuţii ca ale Poliţiei rutiere  

1
268

646x404Un grup de  parlamentari PNL a depus o lege prin care să permită poliţiştilor locali să dirijeze traficul, să legitimeze şoferi şi să aplice amenzi, pentru a avea aceleaşi atribuţii ca Poliţia rutieră, având în vedere că actualele reglementări sunt vagi, iar practica a fost neunitară.

La începutul anului, Avocatul Poporului a sesizat ICCJ cu un punct de vedere opus, de a interzice total poliţiştilor locali să exercite atribuţii în domeniul rutier. Potrivit Legii 155/2010, care reglementează activitatea Poliţiei locale, instituţia are însă atribuţii şi în privinţa circulaţiei pe drumurile publice, însă ele nu sunt precizate explicit. Iată în ce context grupul liberal al parlamentarilor speră ca prin această măsură să fie limpezită definitive această situaţie creată.

“Pentru noi, ca Poliţie Locală, ar fi un lucru bun să fim pe picior de egalitate cu Poliţia Naţională în materie de ordine publică şi pe parte de rutier, dar ne aşteptăm ca şi din punct de vedere pecuniar să fim trataţi în mod egal. Vom avea mai mult de lucru, dar asta nu va face decât bine oraşului Giurgiu”,  ne-a declarat Mihăiţă Penciu, director adjunct al Poliţiei Locale.

(Jurnal)