De puţin timp roşiile produse în grădinile solar, de către giurgiuvenii înscrişi în programul Tomate, au ajuns pe pieţele din Giurgiu, Bucureşti cât şi din alte localităţi ale ţării. După cum ne spunea Stelea Coşoi, directorul Direcţiei pentru  Agricultură Judeţeană Giurgiu (DAJ), în judeţul Giurgiu din cei 1524 de înscrişi în acest program iniţiat de către Ministerul Agriculturii, sunt preconizaţi a termina primul ciclu de producţie din această primăvară,  1450, ceilalţi urmând să iasă cu tomatele în al doilea ciclu.

În acest moment avem peste 100 de producători ce au ieşit cu roşiile pe pieţele din Giurgiu, Bucureşti cât şi în cele din ţară – ne spunea directorul DAJ.  Întrebat cum pot fi aceste tomate deosebite de celelalte, directorul Coşoi preciza: În primul rând se pot  identifica producătorii, prin datele ce sunt obligaţi să le afişeze în pieţe, la tarabă, odată cu preţul. Un alt mijloc de identificare este acela că majoritatea producătorilor  au ales să cultive soiul PRECOS, o roşie mare şi deosebit de gustoasă.

Din cei peste 1500 de producători din judeţul Giurgiu  cei mai mulţi provin din zona Colibaşi (850), Vărăşti (350) şi Gostinari (180).

 

(Jurnal)