Primăria Municipiului Giurgiu a făcut public programul pentru ziua de Bobotează, luni, 6 ianuarie. 

Astfel, manifestările vor debuta la ora 9,00, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din centrul orașului, unde, până la ora 12,30, va avea loc săvârșirea Sfintei Liturghii. 

În intervalul orar 12,30 – 13,00, oficialitățile, soborul de preoți – în frunte cu Prea Sfinția Sa Ambrozie, Episcopul Giurgiului – dar și locuitorii municipiului, se vor deplasa către Canalul Cama, unde va avea loc slujba de sfințire a apelor. 

În jurul orelor 13,30 – 13,40 va fi aruncată crucea în apă, cruce după care se vor arunca tineri curajoși din municipiul nostru. 

La ora 13,50, câștigătorul va fi premiat de către primarul Nicolae Barbu, acesta fiind și ultimul moment al evenimentului de luni, 6 ianuarie. 

Anul trecut, cinci tineri s-au aruncat în apele reci pentru recuperarea crucilor de lemn: Ionel Anca (39 de ani), Răducu Lucian Ursu (26 de ani), Mădălin Claudiu Stoica (24 de ani), Robert Alexandru Chelaru (31 de ani) și Nelu Petre Gheorghe (26 de ani). Toți cei cinci au fost, la final, premiați atât de autoritățile locale, cât și de Episcopia Giurgiului.

(Jurnal)