Programele Rabla şi Rabla Plus încep în luna mai

0
200

rablaProgramul clasic Rabla şi cel destinat maşinilor electrice – Rabla Plus vor începe, simultan, luna viitoare. Nu există un calendar concret, însă, potrivit ministrului Mediului, programul de reînnoire a parcului auto va începe în jurul datei de 10 mai. Ghidul de finanţare a apărut deja pe siteul Ministerul Mediului, iar cei care vor să îşi predea maşina contra primei de casare trebuie să ştie că anul acesta suma este de 6.500 de lei, în condiţiile în care autoturismul este mai vechi de zece ani. Bugetul pentru anul acesta este de 180 de milioane de lei.

Prin programul Rabla Plus, care se adresează celor care vor să îşi achiziţioneze o maşină electrică, ministrul Mediului speră să se reducă gradul de poluare din marile oraşe. Oraşul-pilot care ar urma să beneficieze şi de infrastructura necesară este Bucureştiul.

Pentru cumpărarea unei maşini electrice, statul va acorda un bonus consistent: 10.000 de euro.

Finanţarea acordată prin acest program, care va avea caracter multianual, reprezintă o strategie pentru o perioadă de trei ani. Administraţia Fondului pentru Mediu îşi propune să încurajeze achiziţia de autoturisme noi din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului.

(Jurnal)