Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Programarea prin telefon la vaccinarea anti COVID 19, un real test al nervilor

Programarea prin telefon la vaccinarea anti COVID 19, un real test al nervilor

0
Programarea prin telefon la vaccinarea anti COVID 19, un real test al nervilor

De vineri, 15 ianuarie, s-a dat startul înscrierilor pentru etapa a doua de vaccinare anti COVID 19, etapă destinată persoanelor peste 65 de ani, bolnavilor cronici precum și angajaților din domenii cheie.

Aceste categorii se puteau înscrie fie pe platforma dedicată, fie prin intermediul call-center-ului. Numai că, după ce vineri, 15 ianuarie (începând cu ora 15,00, ora anunțată pentru startul înscrierilor), ambele variante au fost imposibil de accesat, doritorii de vaccinare au tras speranțe ca măcar a doua zi, sâmbătă, să fie…cu noroc.

Dar ceea ce s-a întâmplat și pe 16 ianuarie confirmă butada „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Pe tot parcursul zilei, a fost aproape imposibilă prinderea legăturii telefonice în call center. Motivul pentru care cititorul care ne-a transmis această informație a apelat la call center a fost simplu: categoria profesională din care face parte, deși cuprinsă în ordonanța de guvern care reglementează vaccinarea anti COVID 19, nu se regăsea pe platforma on line.

Zeci de încercări pe numărul de telefon al call center-ului pentru Giurgiu (021.414.44.46), în cursul zilei de sâmbătă, toate fără conexiune. Linia ar fi fost ocupată, spun unii. Când, într-un final, a reușit să obțină legătura telefonică, cititorul nostru nu avea de unde să știe ce nouă încercare avea să îl aștepte. Timp de aproape 40 de minute a fost nevoit să asculte același și același mesaj vocal: „În curând veți fi preluat de un operator”. După așteptarea de 40 de minute, dovedită cu înregistrarea apelului (și din lista de apeluri de pe telefon), omul, sătul, s-a lăsat păgubaș.

Abia spre seară, aproape de orele 20,00, a reușit să prindă legătura telefonică și, în sfârșit, să se programeze la vaccinare.

Astfel de situații ne-au fost semnalate de mai mulți cititori, situația fiind similară și în alte județe ale țării.

„Și să nu îți vină să te saturi și să nu mai ai chef de imunizare? La ce mai fac campania asta agresivă pe televiziune, dacă nu sunt capabili să gestioneze niște chestiuni simple?” se arăta, indignat, cel care ne-a semnalat situația aproape incredibilă din debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare.

(City Zen)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
69 %
4.3kmh
100 %
vin
17 °
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
19 °
mar
10 °