toamna_01_4496ff5427_73515000_23755100Una caldă, una rece… Aşa poate fi caracterizată vremea extrem de capricioasă de la începutul lunii  noiembrie. Un val de aer cald dinspre Africa loveşte România, astfel încât temperaturile de duminică  se vor prelungi și luni, anormale pentru această perioadă.

Maximele şi de 23 de grade în sudul ţării nu ne vor răsfăţa prea mult, pentru că vremea se strică din nou săptămâna viitoare. Conform meteorologilor, vremea se va încălzi în toată ţara şi va ajunge să fie mai caldă decât normal, deosebit de caldă în jumătatea de sud, unde duminică şi luni maximele vor trece chiar de 20 de grade.

 Vor fi şi ploi, slabe şi răzleţe, duminică şi luni în vest, centru şi nord. Duminică, vremea va continua să se încălzească, în vestul şi sud-estul ţării. Temperaturile maxime trec de 10 grade în aproape toată ţara şi ajung la 20 poate şi 21 de grade în Banat. Va ploua, în general slab, local în vestul, centrul şi nordul ţării şi izolat în restul ţării.

În sud şi în sud-est, vremea va deveni deosebit de caldă, pentru această dată. În sud-vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului, vor mai fi unele înnorări şi ploi locale, mai ales în prima parte a zilei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-est, iar cele minime, mai scăzute decât în noaptea anterioară, între 3 şi 13 grade. De marţi însă, temperaturile încep să scadă de la o zi a alta, astfel încât, joi, în jumătatea de vest a ţării, vremea va deveni rece pentru această perioadă, urmând ca frigul să  cuprindă toate regiunile. În sud, maximele vor fi de 9 grade. Local şi temporar va ploua, în toate regiunile, iar în zonele montane precipitaţiile vor fi mixte.
(Jurnal)