AcasăActualitateProfesorii NU pot refuza difuzarea orelor on-line

Profesorii NU pot refuza difuzarea orelor on-line

La începerea școlii, unele dintre unitățile de învățământ vor cere profesorilor să transmită online orele de curs (probabil live) către elevii aflați acasă. Mai cu seamă că au existat zvonuri, în municipiu, că unele cadre didactice ar refuza acest lucru, sau ar condiționa de anumite dotări transmiterea orelor. Sunt obligați profesorii să accepte acest lucru? Pot ei refuza? Ei, bine, răspunsul este că profesorii ar trebui să accepte, în caz contrar, pot fi sancționați disciplinar. 

Mai exact, potrivit art. 280 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, „Personalul didactic, personalul didactic auxiliar, precum ți cel de conducere, de îndrumare și de control din învățământul preuniversitar răspund disciplinar pentru încalcarea îndatoririlor ce le revin și a fișei anuale a postului ocupat potrivit contractului individual de muncă, precum și pentru încălcarea normelor de comportare care dăunează interesului învățământului și prestigiului unității/instituției, conform legii.
Sancțiunile disciplinare care se pot aplica personalului didactic, didactic auxiliar, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:
a) observație scrisă;
b) avertisment;
c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și de control, cu până la 15%, pe o perioada de 1-6 luni;
d) suspendarea, pe o perioada de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare sau pentru obținerea gradelor didactice ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control;
e) destituirea din funcția de conducere, de îndrumare și de control din învățământ;
f) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Sancțiunea se stabilește, pe baza raportului comisiei de cercetare, de autoritatea care a numit această comisie și se comunică celui în cauza, prin decizie scrisă, după caz, de către directorul unității de învățământ, inspectorul scolar general sau ministrul educației, cercetării, tineretului și sportului. 
Profesorii vor transmite live din clasa
„Profesorul care are clase fizic si online va transmite live din clasă. În pauza de 5 minute intră rapid pe platformă și se conectează”, afirma ministrul Educației, Monica Anisie, săptămâna trecută. 
Școlile se vor redeschide pe 14 septembrie, fiind închise încă din 11 martie, în încercarea de a limita numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus. În funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate, se va decide dacă toți elevii vor merge la școală, sau dacă va exista și școala online.
Scenariul galben se va aplica pentru toate școlile din municipiul Giurgiu, a anunțat, luni, Inspectoratul Școlar al Județului Giurgiu. Așadar, o parte dintre elevi vor merge în școli, iar cealaltă parte va avea lecții online, urmând să facă rocada.
(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
23.9 ° C
23.9 °
23.9 °
64 %
1.8kmh
1 %
Dum
24 °
lun
37 °
mar
36 °
mie
38 °
joi
23 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com