Șase intervenții ale SMURD, o intervenție la două accidente și două incendii de locuință, astfel se pot contoriza operațiunile pompierilor giurgiuveni, în zilele de 27 – 28 decembrie.

Conform comunicatului ISU Giurgiu, situația intervențiilor s-a prezentat astfel:

În 27.12.2017, ora 08: 48,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Malu Spart în cazul producerii unui accident rutier. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Autoturismul implicat în accident a parasit partea carosabilă și s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului. În urma impactului, șoferul și pasagerul din dreapta, față au ramas încarcerați. La sosirea echipajelor s-a constatat că șoferul mașinii era decedat.  Pompierii au acționat pentru extragerea celeilalte victime din interiorul autoturismului și predarea acesteia ambulanței SAJ.

În data de 27.12.2017, ora 06: 42,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Vânătorii Mari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos. La sosirea echipajelor s-a constatat că în interiorul locuinței se afla o persoană decedată. În urma incendiului au ars aproximativ 20 m.p. de acoperiș. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 27.12.2017, ora 16: 31,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Uzunu pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru deconectarea bornelor bateriei, asigurarea măsurilor P.S.I. și îndepărtarea substanțelor lubrifiante de pe partea carosabilă.

În data de 27.12.2017, ora 20: 05,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Crînguri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Punctului de Lucru Călugăreni. În urma incendiului au ars aproximativ 20 m.p. de astereală din lemn. Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat.”

De asemenea, conform aceluiași comunicat, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu împreună cu Poliția Rutieră Giurgiu au desfășurat, pe 27 decembrie, o serie de controale în localitatea Călugăreni pentru vehiculele care transportă marfă și substanțe periculoase.

(Jurnal)