Privilegiați politici, acces gratis la un concert din capitală! Printre aceștia, giurgiuveni, telormăneni și chiar bucureșteni!

0
216

Sute de oameni, poate chiar o mie, potrivit unor estimări, au asistat gratis la concertul Bon Jovi din seara de 21 iulie, de pe terasa de la intrarea oficială în Camera Deputaţilor. Biletele în tribunele amenajate de organizatori pe aceeaşi peluză costau între 600 şi 2500 de lei. Pentru sutele de norocoşi cu pile la Camera Deputaţilor, costul a fost zero lei şi zero bani. A fost suficient să se numere printre cei care cunoşteau pe cine trebuie printre funcţionarii Camerei ori printre politicieni. 

Ca să nu plătească bilet, politicienii și acoliții lor s-au plasat pe peluza din fața Palatului Parlamentului și la balconul imensei clădiri. Astfel i-au sfidat pe toți oamenii corecți care au plătit între 200 si 2500 de lei ca să asiste la concertul trupei Bon Jovi. Organizatorii concertului, oameni de afaceri, au estimat la peste 500 oamenii care s-au folosit de Palatul Parlamentului ca să nu plătească bilet la concert. Și când oamenii de afaceri le-au atras atenția politicienilor că este lipsit de fair-play ce fac, angajații Camerei Deputaților au răspuns sec: în casa mea fac ce vreau, relatează jurnalistul Cosmin Prelipceanu.

Iată ce povestește un participant la concertul organizat aseară în Piața Constituției, Laurențiu Ionescu:

„Peste o mie de oameni au văzut spectacolul de pe esplanada Casei Poporului. Nu, nu a fost o categorie anume de bilete. I-am văzut pe unii dintre cei care au intrat, inclusiv cu mașinile, în curtea Parlamentului, pe la intrarea Senatului. În general mașini de Giurgiu și Teleorman, dar și de Olt, Argeș și București. În primul rând mă întreb cum au fost lăsăți să intre într-o zonă în care îți trebuie ecuson sau invitație, iar duminică fiind zi nelucrătoare, nu prea aveau ce să caute acolo. A doua întrebare este dacă administrația Parlamentului și/sau Jandarmeriei au „vândut” bilete la concert și dacă da, au fost fiscalizate? A treia întrebare este dacă cei care au permis accesul în curtea Parlamentului strict pentru participarea la concert au avut vreun acord cu organizatorii spectacolului. Altfel se poate numi furt ceea ce s-a întâmplat. Dacă cel mai ieftin bilet oficial a fost 280 lei, vorbim despre 50-60 mii euro furați organizatorului! Mă întreb dacă va face careva o sesizare oficială și dacă șefii jandarmilor vor verifica dacă cei care au fost lăsați sa intre în curtea Parlamentului au dat șpagă și cui.”

La solicitarea Digi24, Jandarmeria a răspuns scurt: „Nu comentăm acuzațiile din spațiul public”.