Odată cu instalarea primăverii, am descins la sediul Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor și Control Trafic Giurgiu (DJTADCT), unde am stat de vorbă cu directorul instituției,  ing. Marius Olteanu,  dorind să aflăm care sunt prioritățile privind reabilitarea unor drumuri , mai ales ale celor de care se interesează locuitorii comunelor . Directorul Olteanu ne-a vorbit mai întâi despre activitățile curente pe care angajații Direcției le desfășoară în această perioadă,  făcând chiar o scurtă trecere în revistă a acestora: La momentul de față executăm lucrări de întreținere curentă în Zona de Nord – DJ 401, 401 B și Zona de Est – DJ 412 – Colibași – Vărăști, DJ 412 A – bucata de la Adunații Copăceni  la Mihăilești, pentru care a fost dat ordinul de începere a lucrărilor și a fost deja plătită garanția. După ce aceste lucrări vor fi finalizate, cam într-o săptămână, vom începe cu cosirile de vegetație. La acest moment avem definitivate cererile  de toaletare a pomilor, urmează doar să întocmim  documentația și să  se dea o Hotărâre de Consiliu, după care vom preda masa lemnoasă rezultată , către UAT-ul respectiv.

Ce sectoare de drum se asfaltează…

Referindu-se strict la lucrările de asfaltare , directorul DJTADCT Giurgiu spunea:   Covorul asfaltic ce va intra pe lucrările de întreținere periodică , drumurile județene DJ 412,  DJ 601 E – unde licitațiile sunt aproape  finalizate, într-o săptămână, cel mult două, urmează să semnăm contractul. S-a dat drumul și la lucrarea  DJ 503 A, care face legătura direct cu Drăgănești Vlașca , urmând ca toate sectoarele ce n-au fost prinse în execuție să le facem acum. Am intrat în linie dreaptă și cu Drumul Județean 504 , ce face  legătura cu județul Teleorman. Avem în licitație, la Consiliu, DJ 506 A , ce la rândul lui face  legătura  între județul  Teleorman  și localitatea  Toporu, ceea ce consider că este un lucru bun , acela de a ne uni cu județul vecin. Sunt ceva probleme pe DJ 401 B, unde, în urma efectuării cadastrului, un km  ( 325 ),  se află  pe teritoriul județului Călărași. Aici  trebuie găsită o soluție legală, ca acest kilometru de drum să fie predat către Consiliul Județean Giurgiu,  pentru a putea lucrările pe el. De asemenea, am efectuat șapte lucrări de marcaje la treceri de pietoni  în localitatea  Mârșa, unde am avut o solicitare în acest sens.

Furtul semnelor de circulație, continuă!

Înainte de a ne lua la revedere de la directorul Direcției de Transport…ing. Marius Olteanu acesta a dorit să ne mai precizeze:  Și achiziția utilajelor este intrată în linie dreaptă. Acum avem buget, este bine… Colaborăm cu Poliția pe partea de semnalizare rutieră, identificăm zone unde au mai dispărut semne rutiere, pentru că, din păcate, unora le lipsește educația…”, menționa ing. Marius Olteanu. Le punem astăzi iar a două zi nu le mai găsim – mai spunea el, cu oarece revoltă în glas.

Întrebat  dacă drumul DJ 507,  Giurgiu – Gostinu , se află în atenția Direcției directorul instituției, ing. Marius Olteanu, ne-a precizat că acest lucru se va întâmpla abia după ce acest drum va ieși din garanție:  Lucrarea de reabilitare și modernizare este la Consiliu (Consiliul Județean Giurgiu- n.red.), nu mai avem nicio implicare noi ca Direcție… După ce expiră perioada de garanție, va trece în subordinea noastră pentru întreținere. Până la sfârșitul anului, DJ 507 se va executa”.

(Florian Tincu)