În sfârșit iată că OMS recomandă pentru prima oară de la Începutul Pandemiei de Coronavirus, primul tratament pentru prevenirea formelor grave de COVID.

OMS a recomandat pentru prima dată, combinația de casirivimab şi imdevimab în cazul pacienţilor din categoriile cu risc crescut infectaţi cu noul coronavirus, pentru a preveni ca ei să dezvolte forme severe ale bolii, potrivit Agerpres, citată de Digi24.

Conform unor studii citate de OMS, s-a demostrat că o combinaţie de casirivimab şi de imdevimab, produse de compania americană Regeneron şi de compania elveţiană Roche, pot îmbunătăţi şansele de supravieţuire ale pacienţilor cu risc crescut, care au făcut o formă severă a bolii.

Astfel, experții OMS recomandă administrarea casirivimab şi a imdevimab în cazul pacienţilor infectaţi cu coronavirus care prezintă afecţiuni preexistente, care riscă să dezvolte o formă severă şi să aibă nevoie de tratament în unităţile de terapie intensivă. Noile recomandări au fost publicate de experți în British Medical Journal.

OMS a mai precizat că pacienţii cu un risc crescut de spitalizare şi cei care nu au dezvoltat anticorpi naturali împotriva COVID sunt cele două grupe care vor fi ajutați cel mai mult de această combinaţie de medicamente.

OMS a îndemnat companiile producătoare şi guvernele să abordeze problema preţului ridicat şi producţia limitată a combinaţiei de anticorpi Regeneron şi a precizat că au loc negocieri cu Roche cu privire la preţuri mai mici, o posibilă donaţie şi o distribuţie echitabilă în întreaga lume.

Organizaţia Doctors Without Borders a semnalat că Regeneron a făcut deja solicitări de brevete în cel puţin 11 ţări sărace şi a făcut apel la companie să se abţină de la impunerea brevetelor în ţările cu venituri mici.

(Jurnal)