În județul  Maramureș a fost restricționată  circulația oamenilor pe timp de zi, conform unui anunț făcut de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, și publicat de Capital.

De asemenea, persoanele peste 60 de ani vor mai putea merge la magazin doar timp de patru ore pe zi din cauza crizei generate de Coved 19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis un ordin, semnat de prefectul județului Nicolae Silviu Ungur, prin care se interzice circulația tuturor persoane, și pe timp de zi.

Cei care ies afară și au domiciliul în județul Maramureș trebuie să aibă asupra lor legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere completată în prealabil. „Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 00.00”.

La intrarea în județul Maramureș, pe rutele rutiere, se vor institui filtre de poliție, jandarmi și polițiști locali care vor avea misiunea de a „stabili de unde vin aceste persoane sau unde se deplasează, dar și care este istoricul de călătorie în ultima perioadă”.

Din informațiile transmise de autorități și de către mass media se pare că s-a ajuns la această măsură extremă deoarece populația din acest județ nu respectă măsurile Ordonanței Militare. 

(Jurnal)