Peste 2.000 de programări și sute de solicitări în centrele de vaccinare din toată țara, acesta a fost bilanțul primei zile în care copiii cu vârste între 12 și 15 ani s-au putut vaccina împotriva Coronavirus.

Primarul localității Florești Stoenești, Constantin Dumitru, ne declara că primul copil vaccinat în comuna sa  a fost o fetiță.

În data de 3 iunie 2021, dr. Mihai Alexandra a  vaccinat-o  pe Mara, o fetiță în vârstă de doar 13 ani. După cum declara primarul localității, tânăra a primit cu entuziasm și curaj prima doză de Pfizer la  Centrul de Vaccinare din Florești-Stoenești.

În privința campaniei de vaccinare a adulților, primarul comunei ne spunea că deși apetența cetățenilor nu este deosebită,  în comparație cu alte comune din împrejurimi oamenii chiar s-au vaccinat în număr destul de mare.

Avem déjà 1500 de persoane din totalul de 7000, adică o pondere de vreo 25%. Nu ne depășește ca număr decât Giurgiu. La noi în mediul rural este mult mai greu de convins omul că este în folosul lui acest vaccin. Rău este faptul că mulți din locuitorii comunei Florești-Stoenești ori  merg zilnic la muncă în București, ori  sunt plecați prin toată Europa… Prin comparație Roata, o comună din apropiere au un număr cu mult sub noi. Eforturile depuse de oamenii Primăriei sunt evidente în acest sens – mai  preciza Constantin Dumitru.

(Jurnal)