• Data de „13” nu este pentru cei doi întreprinzători, Lucian Spiridon și Mirel Iacob, cu ghinion!

De pe data de 13 noiembrie, la Giurgiu copiii începând cu vârsta de 4 ani au un loc în care se pot strânge și unde pot învăța disciplina: sala de arte marțiale DOJO SPY GYM, deschisă în incinta fostului complex INTEREX de pe bulevardul Mihai Viteazul.

Cei doi tineri care au deschis sala de sport sunt Lucian Spiridon și Mirel Iacob, doi tineri cu inițiativă, care au găsit o soluție de a-i scoate pe cei mici din casă, de lângă tablete sau alte gadgeturi, dar, mai presus de orice, de a-i învăța să discearnă între bine și rău.

„Sala de karate a fost deschisă pe 9.09.2019, așa a fost să fie, nu am stabilit noi dinainte ce și cum. Iar sala aceasta de forță a fost inaugurată pe 13, astfel că aș putea spune că acest număr ne poartă noroc. Am fi vrut să deschidem și sala de forță odată cu cea de arte marțiale, dar, din păcate, ne-au tot amânat cei care ne-au pregătit aparatele. Și acum, mai avem de primit patru aparate, ce vor ajunge la noi zilele viitoare”, ne spunea Lucian Spiridon, unul dintre cei doi administratori ai complexului.

Cu o experiență de peste un sfert de veac în arte marțiale, Lucian Spridon a trecut prin mai multe săli, ultima de acest fel fiind cea a NOVA FORCE de la CET, unde, din păcate, nu prea veneau copii. Au încercat inclusiv varianta utilizării unor săli de sport de la școli, dar, după cum ne mărturiseau, spațiul era inadecvat, programul nu putea fi făcut așa cum trebuie, iar pretențiile „proprietarilor” sălilor erau mult prea mari față de condițiile oferite.

Antrenăm copii cu vârste cuprinse între patru și 17 ani, cei mai mulți fiind în jurul vârstei de 10 ani. Avem și fete – o echipă bine structurată și extrem de ambițioasă. În total, 80 de cursanți ne trec pragul în zilele de antrenament!”, mai spunea Lucian Spiridon

Sala de forță a apărut ca o necesitate în primul rând financiară (a devenit un suport pentru susținerea cursurilor de arte marțiale ale copiilor), dar și utilă: părinții celor mici, care trebuie să aștepte circa o oră, cât durează o ședință de antrenamente, pot folosi acest timp în folosul lor, făcând mișcare, la rândul lor.

După cum ne spunea Lucian Spiridon, taxa lunară achitată pentru fiecare copil este de 150 de lei, aceasta acoperind cele trei antrenamente săptămânale: luni, miercuri și vineri – de la ora 17,00 la ora 18,30, sportivii mai avansați, iar de la ora 19,30 la ora 21,00, sportivii avansați cu centuri de la galbenă/verde mai departe. Sportivii începători se antrenează tot trei zile pe săptămână: marți, joi și sâmbătă, acestea fiind și zilele de antrenament pentru practicanții de kickboxing.

Programul sălii de forță, la care se fac exerciții specifice culturismului, este de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 – 20,00, iar sâmbăta până la ora 16,00 și duminica, până la ora 14,00.

„Deocamdată, nu avem culturiști, dar pe viitor sper că vor veni. Ar fi bineveniți și sponsori în special pentru copiii care practică artele marțiale, sport ce înseamnă sănătate, disciplină, educație. Îi scoatem de la tabletă cam o oră, două pe zi…Noi nu aducem aici copiii să se bată, ci să învețe disciplina. Părinții sunt foarte mulțumiți de ceea ce facem, am avut și copii instituționalizați, pe care încercăm să îi integrăm în disciplina noastră, care, pe viitor le va prinde bine”, a mai spus, în încheiere, Lucian Spiridon.

(Jurnal)