zapada2Vineri dimineață la ora 6.00 giurgiuvenii care au plecat spre locurile de muncă au constatat că stratul de zăpadă depus în cursul nopții este destul de consistent . Deși continua să ningă, zăpada fiind ușor viscolită, șoselele principale ale Municipiului se aflau într-o stare  bună, acest lucru grație lucrătorilor societății Giurgiu Servicii Locale care acționaseră  încă de la primele ore ale dimineții.

O situație la fel de bună exista în sudul județului Giurgiu, conform spuselor directorului general al Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic (DJTADJCT) Giurgiu, Olteanu Marius. Acesta ne spunea că deși se circulă cu dificultate, în condiții de iarnă, drumurile erau toate deschise traficului, utilajele Direcției  lucrând non stop încă de la ora 2.00 noaptea.

La ora 10.30 drumurile din nordul județului erau la rândul lor deschise toate traficului,  conform informațiilor primite din partea reprezentanților ISU Giurgiu. Singurul drum restricționat era DN 5 B , Giurgiu- Ghimpați, dar numai mașinilor cu greutatea peste 7,5 tone. Drumul Giurgiu –București fusese deschis traficului încă de la ora 8.00.

 În privința problemelor apărute în rețelele de energie electrică, ele nu se manifestaseră în cele de înaltă tensiune, asta însemnând că,  nu existau localități fără energie electrică . Conform informațiilor primite în jurul orei 11.00 apăruseră doar defecțiuni pe rețelele de joasă tensiune , producând așa zisele deranjamente. Din datele primite existau 7 gospodării fără curent la Toporu, 20 la Braniștea și Comasca, 8 la Gogoșari, 15 la Malu, 2  în comuna Vedea și 7 în comuna Stănești.

Până la această oră nu se înregistrase niciun caz deosebit, echipele de intervenție fiind pregătite cu șenilete pentru a putea intra pe orice drum ce ar  putea împiedica accesul ambulanțelor sau al oricărui autovehicul cu vreun caz grav. Tot în cursul dimineții am fost informați că au existat câteva mici probleme în satul Mironești, dar ele au fost rezolvate în scurt timp.

Din cauza condițiilor atmosferice au fost abonați care au acuzat întreruperi ale rețelei de Internet , dar ele au fost sau sunt în curs de remediere.

 Pe parcursul zilei vom reveni cu amănunte în funcție de evenimentele apărute…

(Jurnal) 

1 COMENTARIU

  1. Si de ce il mai demiteti pe prefect ,daca totul a fost un succes?????ai..,vai..
    Ce fraieri ne mai credeti..Data viitoare d-le prefect urcati-va pe o senilata si cu drapelul in mana dati-i drumul.Sau nici asa nu este bine.
    PS.Nu ca il simpatizez pe d-nul pref.,nici nu stiu cum arata,dar trebuie schimbat neaparat,nu-i asa DOMNULE BADA?