Sute și sute de mii de parizieni s-au înghesuit luni, mulți cu lacrimi în ochi, în jurul orei 20.00, pe bulevardul Champs-Elysees, să îi întâmpine pe jucătorii echipei proaspăt campioană mondială la fotbal.

 

După defilarea campionilor mondiali și a stafului tehnic, pe bulevardul Champs-Elysees , într-un autocar special amenajat în care au fost găzduite familiile și copiii jucătorilor francezi, cu  toții au fost primiți la Palatul Elysee de către președintele Emmanuel Macron și de soția acestuia.

 

S-a cântat evident Marseieza , imnul naţional al Franţei, s-au făcut fotografii, s-au dat autografe , mai ales copiilor veniți în număr mare cu tricouri și obiecte personale pentru a primi în dar semnăturile idolilor lor.

 

Doamna Macron a primit Cupa Jules Rimet din mâna lui Paul  Pogba după care cu toții au intrat în locul în care are loc dineul organizat în cinstea proaspeților campioni mondiali.

După numai câteva minute întregul lot al Franței a ieșit din nou să salute publicul, alături de președintele Franței. S-a cântat  ”We are The Champions”, iar baia de mulțime a jucătorilor francezi a continuat minute în șir…

Imaginile pe care vi le oferim alăturat  le-am obținut de pe postul francez Canale 5…