Odată cu acordarea de gratuitate nelimitată pe mijloacele de transport în comun din municipiu, de către Primăria Giurgiu, pentru toate categoriile de pensionari, o parte dintre aceştia au confundat, imediat, microbuzele şi firma de transport public de persoane LIBER TRANS COM cu o agenţie de turism, ale cărei autovehicule ar trebui să le stea la dispoziţie.

Astfel, microbuzele au devenit neîncăpătoare, mai ales la primele ore ale dimineţii, pentru puţinii angajaţi care utilizează acest mijloc de transport pentru a ajunge la locul de muncă.

În aceste condiţii, după mai multe luni şi după o serie de înştiinţări către cei care călătoreau doar pentru a vedea „ce mai e prin Piaţă”, sau pentru că s-au plictisit acasă, atât Primăria Giurgiu, cât şi operatorul de transport public de persoane, Liber Trans Com, au început să ia primele măsuri.

Astfel, au început să fie anulate cardurile de călătorie ale celor care au abuzat de ele.

„Avem călători care urcă în microbuz la staţia Billa, şi coboară la Poşta de pe Tineretului. Avem, de asemenea, călători care urcă într-un microbuz, merg până la o staţie oarecare, după care coboară şi urcă în alt microbuz. Avem, de asemenea, persoane pe care le vedem urcând în mijloacele de transport şi de câte patru-cinci ori pe zi…”, ne mărturiseau şoferii de pe microbuzele Liber Trans Com.

Până în prezent, aproximativ 30 de carduri de călătorie ale pensionarilor au fost anulate pentru exces de călătorii (unii au avut peste 350 de călătorii într-o singură lună).

(Jurnal)