De câteva luni, între municipalitate şi operatorul de gunoi, SC GIREXIM UNIVERSAL, au apărut o serie de tensiuni, legate de costurile şi plăţile pentru serviciile făcute, pe teritoriul municipiului, de către operatorul GIREXIM. După o serie de discuţii în contradictoriu, în cadrul conferinţei de presă de miercuri, 4 octombrie, primarul municipiului, Nicolae Barbu, declara, referitor la acest subiect:

„Au semnat toţi, dar acum problema este că nu se înţeleg între ei. Cei care au obţinut exploatarea, au de plătit o redevenţă destul de consistentă, pe care nu au de unde să o scoată decât din costurile de depozitare. Pe de altă parte, cel care face serviciul de colectare, preferă să ducă la un alt depozit, unde costurile ar fi mai mici. Acum, eu, personal, voi lua şi voi analiza cu foarte mare atenţie atât caietul de sarcini, cât şi contractele care au fost semnate până acum. Problema este că nouă ni s-a pus, de la Consiliul Judeţean, contractul în faţă, ni s-a spus „ăsta e contractul, semnaţi-l”, şi aşa am ajuns în situaţia de faţă.

Nu mi se pare normal să se întâmple asta, mai ales că au făcut, toate, parte dintr-un contract unitar, şi preţurile, şi tot, ar fi trebuit să fie trecute în caietul de sarcini. Repet, voi analiza cu foarte mare atenţie acest caiet de sarcini, şi vom vedea unde este, de fapt, problema. Eu sper că vom rezolva situaţia, în aşa fel încât să se stingă conflictele acestea”, a mai precizat primarul Barbu.

Jurnal