asfalt-746x500Vremea câinoasă  de afară a stricat socotelile privind lucrările  de investiții  în Municipiu.

Pentru moment, lucrările de investiții, șapte la număr, care fuseseră reluate odată cu creșterea temperaturilor au fost sistate, din pricina schimbărilor radicale de vreme. Astfel, în aceste zile, conform celor precizate de primarul municipiului, Nicolae Barbu în cadrul conferinței sale de presă de miercuri, 19 aprilie, ar fi trebuit  să fie continuate lucrările la pista de atletism, care, pentru a fi acoperită cu tartan, are nevoie de temperaturi constante, de peste 15 grade Celsius.

„În aceste condiții, nu ne rămâne decât să așteptăm până când condițile meteo vor fi favorabile, în sensul că temperaturile vor fi cele optime”, spunea primarul Barbu. Vremea de afară ne-a obligat să oprim, pentru moment lucrările de investiții, chiar și pe cele de înfrumusețare. Sunt temperaturi foarte scăzute care nu ne-au permis să reluăm, inclusiv lucrările de la pista de atletism. De la începutul anului sunt în execuție șapte lucrări de investiții: Portul trimodal, construcția hidrotehnică, lucrările de pe șoseaua Alexandriei, ansamblul 240 garsoniere, la cele 20 și 70 de locuințe sociale, la terenurile de sport”, a mai precizat primarul Municipiului.

Totodată, primul edil a dat asigurări, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că toate străzile de pământ rămase neasfaltate vor fi finalizate, până la sfârșitul acestui mandat. Lucrările vor fi începute din interior către străzile principale, anul acesta municipalitatea fiind pregătită să demareze lucrările din bugetul local. Astfel, ultimii 34 de kilometri de străzi de piatră și pământ vor fi asfaltați, iar în 2020 municipiul nu va mai avea nicio stradă neasfaltată.

(O.C.)

 

1 COMENTARIU