barbuCa urmare a aprobării Hotărârii de Consiliu Județean din data de 9 august, privind preluarea patrimoniului S.C. ”Administrația Zonei Libere Giurgiu” de către Consiliul Județean din administrația municipalității, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a organizat în aceeași zi o conferință de presă în care și-a manifestat vehement poziția împotriva acestei decizii:

Zona Liberă, în iulie 2008, a fost cedată de Consiliul Județean municipalității, care devenea astfel acționar unic. Procedura de cedare a durat un an, pentru că discutăm de un patrimoniu material, și lucrurile acestea nu se fac peste noapte! Acum, au constatat (n.red: conducerea C.J.) că hotărârea din 2008 este nelegală. Aveau termen un an să facă această constatare. Au argumentat că C.J. dispune de mai multe resurse  umane și materiale, de posibilitatea accesării unor fonduri nerambursabile în vederea unei mai bune administrări… Adică, tam-nesam, propunem încetarea a ceea ce am dat de bună-voie… Păi ei nu au surse proprii, ei se bazează doar pe banii primiți de la Guvern pentru dezvoltare. Zic că au bani mai mulți… Păi credeți că s-au terminat de asfaltat drumurile județene, credeți că Spitalul o duce ”pe roze”?! Au datorii de 1 miliard și jumătate la Apa Service, la încălzire și multe alte datorii pe la furnizori… Bani pentru asta     n-au, dar ca să ia ”cu japca” Zona Liberă și să spună că noi o dezvoltăm… Credeți că Zona Liberă, prin Programul Operațional 2014-2020, este mai eligibilă în a accesa fonduri europene? Total greșit! Pentru că și în accepțiunea Uniunii Europene, și în gândirea pe care o are actuala guvernare tehnocrată, se dorește dispariția Consiliilor Județene și implemenatarea lor într-o formă regională. Credeți că C.J. va administra mai bine Zona Liberă? Păi când a fost preluată de către municipalitate, avea o pierdere netă de 17 miliarde de lei, cu înstrăinări de active și cu dosare penale… 2012 a fost primul an cu profit operațional, iar abia în 2014 am putut discuta de rezerve, pe care dorim să le folosim pentru implementarea proiectelor europene, deci pentru dezvoltare…Unde este administrarea mai bună, când această societate a fost ani de zile ”vacă de muls” în Consiliu? Este doar o ambiție a unor oameni care nu și-au mai găsit posturile, și, dintr-o dată, au devenit dușmanii celorlalți… Acești tineri au fost puși, de fapt, politic, să scoată ”castanele fierbinți” în beneficiul partidului… Consider că este o trădarea din partea oamenilor din PSD și n-o să accept niciodată ca Zona Liberă să fie transferată C.J., pentru o ambiție politică…, a declarat edilul-șef. 

Totodată, acesta a subliniat că dacă șefia C.J. nu va renunța la acest transfer, își va retrage sprijinul pentru PSD: Dacă vor continua în ritmul acesta, nu voi mai susține acest partid, și nici pe cei care vor să candideze la alegerile parlamentare, pentru că eu am jurat să lupt pentru bunăstarea cetățenilor și nu pot susține un partid care gândește împotriva lor, a mai spus primarul Barbu.

Întrebat dacă ia în calcul posibilitatea unei demisii din cadrul partidului și dacă regretă decizia din anul 2013 de a reveni în PSD, edilul a spus că doar își va retrage sprijinul pentru partid și că nu regretă că a revenit în rândul social-democraților.

 (Teodora N.)