Primarul Municipiului precizează cine poate beneficia de locuințe sociale și care sunt noile criterii ce trebuiesc îndeplinite  

0
208

anl 

În cadrul conferinței de presă susținută miercuri, 7 septembrie, de către primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, acesta a anunțat că a fost finalizat și aprobat regulamentul pentru atribuirea locuințelor sociale, regulament ce conține și câteva noutăți.

Au acces la locuințe sociale, în vederea închirierii, familiile sau persoanele cu un venit net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial minim brut lunar pe economie – a precizat primul edil. Deci, cine are un venit mediu mediu net pe mebru de familie sub 1250 lei, va putea beneficia de locuință socială. Săptămâna viitoare vor fi verificate dosarele, apoi, dacă este cazul, Comisia va trimite fiecărui solicitant adrese în care li se va cere reactualizarea datelor. În ceea ce privește criteriile de ierarhizare, ca o noutate, nu se va mai pune accent pe numărul de copii, ca în cazul ANL-urilor – cei care au 1 copil primesc 2 puncte, cei care au 2 copii primesc 3 puncte, 3 copii – 4 puncte, 4 copii – 5 puncte, iar în cazul celor cu peste 4 copii, câte un punct pentru fiecare copil. De asemenea, nu va mai conta atât de mult vechimea cererii – până la 1 an – 1 punct, până la 2 ani – 3 puncte, până la 3 ani – 6 puncte, iar peste 3 ani – câte un punct pentru fiecare an. Nu în ultimul rând, referitor la forma sigură de venit, care poate fi salariu sau pensie, se vor acorda 20 de puncte, iar pentru forma temporară de venit – ajutor social, ajutor de șomaj, alocație pentru copii – 5 puncte,a declarat edilul.

Întrebat câte cereri de acest fel au fost depuse până în prezent, acesta a precizat că numărul lor depășește cifra de 1000.

 (Teodora Nicolau)