Primarul Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, a cumpărat ornamente pentru a împodobi Primăria, din banii săi!!

0
466

Mi-aduc aminte că în Facultatea de jurnalism, de fiecare dată când  se discuta  despre principiile de  bază ale acestei profesii, printre primele  enumerate de către profesori era ”echidistanța”. Cu aceeași măsură un om trebuie criticat, atunci când este cazul și cu aceeași unitate de măsură trebuie lăudat atunci când gesturile sale  au un caracter social favorabil, fiind menite a sprijini  societatea și pe cetățenii acesteia.

Iată de ce astăzi, doresc să salut  un gest nu prea des întâlnit la salariații  din administrația publică  și nici la oamenii politici. La cei din urmă, poate doar în perioada alegerilor electorale, ca exercițiu de imagine.

Așa că  îmi asum  riscul  de a  fi etichetat ca  fan al primarului Adrian Anghelescu,  aplaudând, în numele echidistanței de care aminteam, gestul  de a-și cheltui banii  pe decorațiunile  cu care  Primăriei Giurgiu, i-a fost creat un cadru sărbătoresc la finalul acestui an.

Am folosit termenul de  ”echidistanță” pentru a se înțelege  de ce par atât de entuziasmat, constatând un astfel de gest,  în contextul deselor  reproșuri ce i se  aduc primarului Municipiului Giurgiu, de la țeava spartă din curtea  cetățeanului și până la punga cu gunoi aruncată pe geam, de la etaj, de unii dintre concetățenii noștri.

Pentru toate acestea, așa cum  scriam deunăzi.  de vină este primarul și respectiv Primăria. Această nejustificată constatare  nu este specifică doar municipiului nostru, ea regăsindu-se din păcate, aproape peste tot în România…

Probabil pentru a nu mai fi înfierat de unii, ”cu mânie proletară” , că a cheltuit banii contribuabilului pe podoabele de împodobit sediul Primăriei,  Adrian Anghelescu a  cumpărat din  propriul buzunar o parte din ornamentele  necesare  de aceste sărbători,  Primăriei Giurgiu.

Lucrurile nu se opresc însă aici. Puțini știu  faptul că  primarul  Anghelescu face acte caritabile de multă vreme, chiar dinainte de a candida la funcția de primar, multe din acțiunile culturale organizate prin acest oraș, fiind sprijinite  pe cheltuiala sa. Ba sunt  tineri și familii defavorizate ce au fost și sunt, lunar, susținuți(te), cu o cotă din salariu, de același Adrian Anghelescu.

Da, știu că galeriei de cârcotași, nu îi va fi deloc pe plac această realitate, că vor căuta să găsească primarului Anghelescu un motiv ”ordinar” pentru  gesturile sale,  gest ce de fapt ar trebui să se înscrie, pentru fiecare dintre noi,  într-o normă a firescului, a omeniei de care  să fim în stare.

 Informându-mă, am aflat  că arcadele și figurinele cumpărate de către primar  au fost amplasate la cele două intrări ale Primăriei Giurgiu, dar și în Parcul Alei. În felul acesta pe mediile de socializare celor ce le place gustul sângelui atunci când fac comentarii malițioase despre primar, își vor putea astâmpăra pofta mușcându-și… buzele!

Bravo, Domnule Primar! Așteptăm acum replica, de același fel, din partea celor ce doresc să ne arate că și lor le pasă!

(Florian Tincu)